OVER MIJ

Ik ben Sanderijn Janssen en ik ben opgeleid tot huisarts en als zodanig afgestudeerd in 2000. Ik heb 11 jaar gewerkt als huisarts. Momenteel werk ik als arts in een instelling met kinderen met ontwikkelingsproblemen. Daarnaast werk ik inmiddels als arts-acupuncturist in mijn eigen praktijk.

OVER MIJ

Ik ben Sanderijn Janssen en ik ben opgeleid tot huisarts en als zodanig afgestudeerd in 2000. Ik heb 11 jaar gewerkt als huisarts. Momenteel werk ik als arts in een instelling met kinderen met ontwikkelingsproblemen. Daarnaast werk ik inmiddels als arts-acupuncturist in mijn eigen praktijk.

WIE BEN IK

Tijdens mijn studie geneeskunde raakte ik al geïnteresseerd in andere (holistische) geneeswijzen. Ik werd lid van de Werkgroep Integratie Geneeswijzen (WIG). Na mijn afstuderen is deze interesse gebleven. Gedurende mijn loopbaan als huisarts kwam ik regelmatig de beperkingen tegen van ons westers denkmodel.

Met name als het gaat om chronische (pijn) klachten ervaarde ik deze beperking. Hoewel ik veel geleerd heb tijdens mijn studie geneeskunde en ook tijdens de huisartsenopleiding kwam ik meer en meer tot het besef dat we nog zoveel niet weten, zoveel klachten niet kunnen oplossen. Zoveel aandoeningen niet kunnen genezen. Denk hierbij aan aandoeningen als reuma, fibromyalgie, chronische pijnklachten, hernia’s, vele neurologische en psychosomatische aandoeningen, psychiatrische ziekten etc.
Als huisarts, en ook als medisch specialist sta je dan vaak met lege handen. Dit zette mij aan het denken en ik hervatte mijn zoektocht naar oplossingen voor mijn patiënten.

In 2016 besloot ik mijn hart te volgen en Traditionele Chinese geneeskunde te gaan studeren aan de vooraanstaande Academie Qing Bai. Daarnaast bleef ik werken als arts.
In 2019 ben ik afgestudeerd als arts-acupuncturist. In 2020 heb ik de opleiding tot Tuinatherapeut afgerond.

Mijn kracht ligt in mijn holistische, brede visie. Als arts en als acupuncturist. Een lichamelijke of psychische klacht staan niet op zichzelf.

Het is belangrijk op zoek te gaan naar de diepere oorzaak van de klacht, naar de disbalans die tot uiting komt in een klacht of ziekte, en die aan te pakken. Het is een manier van kijken, van genezen die veel meer recht doet aan de persoon. Want iedere persoon is uniek en heeft dus ook een unieke aanpak/behandeling nodig.

Daarnaast vind ik het preventieve aspect, dus het voorkómen van het ontstaan van ziekten bijzonder relevant. Hierin voorziet bij uitstek de filosofie van de TCG.

Doordat ik ook kennis heb van de Westerse Geneeskunde kan ik u goed adviseren met betrekking tot uw klacht en het gebruik van medicijnen en u indien nodig terugverwijzen naar uw huisarts of specialist. Tevens kan ik, indien nodig en gewenst, contact opnemen met uw huisarts of specialist voor overleg of advisering.

In mei 2019 heb ik een studiereis gemaakt naar China. Daar heb ik gedurende 7 dagen kennis gemaakt met de Traditionele Chinese geneeskunde in het First People Hospital in Nantong. Heel bijzonder om van dichtbij de bron van deze geneeskunde te ervaren, te aanschouwen. En ook les hierin te krijgen van een gerenommeerde Chinese arts.

Hij liet ons kennis maken met de bijzondere en uitgebreide Chinese diagnostiek. En natuurlijk met de traditionele acupunctuur, blood letting en cupping.

In een Chinees ziekenhuis is al sprake van integratie van Westerse en Oosterse geneeskunde. Dat is duidelijk zichtbaar als je een ziekenhuis binnen loopt. Er zijn evengoed Westerse diagnostische instrumenten beschikbaar zoals echo, röntgen, MRI/CT scans, laboratoria etc.

Daarnaast was het een mooie kans om kennis te maken met de Chinese cultuur en gebruiken.