BLOG

BLOG

Acupunctuur als aanvullende therapie bij post-COVID-19 klachten

Acupunctuur als aanvullende therapie bij post-COVID-19 klachten

Er is evidence (3 JUNI 2020; CHENG LIU) dat acupunctuur goed helpt bij kanker-gerelateerde vermoeidheid en het chronisch vermoeidheidssyndroom. Het is aannemelijk dat acupunctuur als aanvullende behandeling op de reguliere geneeskundige behandeling net zo goed helpt bij post-COVID-19 vermoeidheid.
Op grond van bovenstaande argumenten willen wij nadrukkelijk pleiten voor het opnemen van acupunctuur als een belangrijke behandelingsmodaliteit bij post-COVID-19 klachten. Hiervoor kunnen patiënten bij voorkeur verwezen worden naar BIG-geregistreerde arts-acupuncturisten (zoals alle leden van onze vereniging WAVAN). Zij zijn opgeleid tot regulier arts en waarderen en respecteren alle kwaliteiten van de reguliere geneeskunde, naast de meerwaarde tot in detail die aanvullende behandeling met acupunctuur heeft te bieden. Acupunctuur of TCM concurreert nimmer met reguliere geneeskunde maar biedt vaak een belangrijke aanvulling of extra behandelmogelijkheid voor de vaak ernstig of langdurig zieke COVID-19 patiënt.

Lees meer
BALANSMETHODE DR. TAN EN PIJNBEHANDELING

BALANSMETHODE DR. TAN EN PIJNBEHANDELING

In mijn praktijk wordt veel met Dr. Tan’s Balance Method Acupuncture gewerkt. Deze methode is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten als gewrichtspijnen, spierpijnen, rugpijn, hoofdpijn en migraine. Maar ook voor het behandelen van klachten zoals o.a....

Lees meer
Behandeling van hooikoorts

Behandeling van hooikoorts

Acupunctuur is uitermate geschikt om hooikoorts klachten te behandelen. Ook andere allergieklachten kunnen aangepakt worden. Maak snel een afspraak met mij dan bespreken we de mogelijkheden.

Lees meer
Stappenplan stoppen met roken

Stappenplan stoppen met roken

Wat goed dat je wilt stoppen met roken! Dit doet mij als arts natuurlijk enorm deugd. Acupunctuur kan je goed ondersteunen en vergroot je slagingskans enorm. Stoppen met roken begint bij de juiste motivatie. Daarna maken we een plan. Mocht je gemotiveerd zijn om te...

Lees meer