Klachten

‘Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte.’

Klachten

‘Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte.’

Voor zeer veel klachten is acupunctuur een geschikte therapie. Je kunt daarbij denken aan (chronische) klachten als hoofdpijn, hooikoorts/allergie, luchtwegproblemen, huidproblemen, menstruatie- en fertiliteitsklachten, lage rugpijn, stress, slaapproblemen, overgewicht, spijsverteringsproblemen, gewrichtsklachten, klachten bij kinderen, verslavingen, chronische pijnklachten en vermoeidheid.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omschrijft meer dan vijftig aandoeningen die succesvol met acupunctuur kunnen worden behandeld.

Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, vermindert pijn, stimuleert de levenslust en brengt je weer in balans.

https://www.acupunctuur.nl/pages/indicatielijst-acupunctuur

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichaam is geest, is het uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

De kracht van TSG is dat er niet alleen naar de klacht zelf gekeken wordt maar naar de onderliggende disbalans gezocht wordt. Zodoende voorkom je ook volgende klachten. De TSG is een geneeskunde die het ontstaan van ziekten voorkómt.

Balans

Elke klacht lichamelijk of geestelijk, wijst op een verstoring van de energiebalans. Acupunctuur ondersteunt bij het herstellen van een verstoorde balans.

de Westerse Geneeskunde

Kenmerk van de Westerse Geneeskunde: Gericht op klachten en symptomen en deze behandelen/bestrijden.

de Traditionele Chinese Geneeskunde

Gericht op patroonherkenning, opsporen van de disbalans en deze herstellen door gebruik te maken van het zelfhelend vermogen van het lichaam.